dijous, 8 de maig del 2014

CULTE A LA PRIMESA

Aquesta ideologia, el culte a la primesa, és la que m'ha tocat investigar, junt a la resta d'experts dels altres companys, per a transmitir i explicar a la resta del meu grup "puzzle" , els conceptes que dictamina la propia ideologia del culte a la primesa. Desglossant les preguntes de Victor en el seu blog sobre que és el culte a la primesa, podem definir que aquesta ideologia es basa, com el seu propi nom indica, en la recerca de la primesa per a sentir-se bé un mateix. La primesa és un fenòmen que ocorre actualment en la societat, que consisteix com hem dit anteriorment, en el pensament de cos prim com a cos perfecte, el qual crea falses creences com ara el fet de asociar la primesa amb la salut, fent creure que quan parlem d'un cos extremadament prim, estem parlant d'un cos sa.  

Respecte a la manifestació del culte a la primesa en relació en el moviment, podem veure-ho reflexat clarament en les dones que utilitzen el moviment en la seua persecució cap al cos prim. Aquesta actitud, en ocasions entra en una obsessió, sobretot en la població femenina, la qual opta per un exercici dur i constant, acompanyat d'unes dietes molt severes, l'objectiu del qual es centra en disminuir de pes i arribar a tindre el cos "perfecte" (cos extremadament flac i tonificat). El seguiment extrem a eixa ideologia moltes vegades pot provocar l'aparició d'enfermetats com la bulimia, anòrexia...
Dins d'aquesta segona pregunta, m'agradaria destacar la última moda de pèrdua de pes entre la joventut nord-americana. Es tracta del famòs "Thigh Gap" (obertura de cuixa). Aquesta moda consisteix en tindre les cames tan primes que, al juntar-les, quede un espai entre les cuixes. Actualment s'ha convertit en la nova forma de saber si tens un cos "sexy" o no.  El buit entre les cuixes, el van popularitzar en2012 les models de Victoria's secret. Açò va donar lloc a que hi haguera un increment aclaparador de persones que passaven per quiròfan per a eliminar la grasa de eixa zona, a més d'una gran diversitat d'entrenaments i dietes extremes amb l'objectiu d'aconseguir el "Thigh Gap". 
Son molts els comentaris publicats en les diferents xarxes socials com ara Tumblr, Pintereset o Facebook, i que podem observar en l'article que publica Fabien Faur, en la pàgina web EntreMujeres.

“Mi ‘thigh gap’ (espai entre cuixes) es enorme, estén celosas, chicas”, publica ‘foster-the-beatles’ en Tumblr, mentre que en la mateixa red social ‘skinnysizezero’, afirma: “Juntas podemos ser flacas, tener una talla 32 con un espacio entre muslos hermoso y un vientre chato”.

“Tengo la impresión de que estoy empezando a tener un espacio entre muslos, estoy feliz”, afegix ‘elleskyyy’. Per un altre costat, ‘starvingforperfection’ (el nick del qual significa “passant fam per a ser perfecta”) lamenta el seu “mediocre/inexistent espai entre cuixes”.

Que fer per a donar llum al culte a la primesa? En la meua opinió, és deuria utilitzar el poder de difusió de idees que tenen els mitjans de comunicació per a promoure uns cossos saludables, un cànon de bellesa realista que no provoque indirectament el augment d’infermetats com la anorèxia o la bulímia. Tenim que concienciar a la joventut, de que la recerca d'un cos extremadament prim té els seus problemes i que no es la perfecció.
THIGH GAP


 Us adjunte un discurs crític contra la tirania del culte al cos que em resulta molt interessant per a complementar tota aquesta informació. El culte a la salut i la bellesa: un fenòmen social i lingüístic

Educant en moviment...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada